Caliroots Kundtjänst

Hur du handlar

Att shoppa på Caliroots.se är enkelt!

Alla varor som du köper i våra tre olika butiker, Cali Streetwear, SFD Sneakers eller C Premium Store, läggs i samma varukorg och skickas i samma paket!

Du behöver inte ansöka om medlemskap eller logga in för att handla.
När du är i kassan fyller du i:

• Namn, adress och din kontaktinfo
• Betalningsmetod
• Fraktsätt
• Klickar på Köp-knappen

...och allt är klart!

Givetvis sparas dina kontaktuppgifter och din orderinformation.
Dessa uppgifter mailas även till dig tillsammans med ditt tracking-nummer och login för senare bruk.

Vill du följa upp din order, så använder du ditt login under "Min Profil".
Här kan du se din orderstatistik och exakt var ditt paket befinner sig.
När paketet är på ditt utlämningsställe får du ett mejl eller sms.
Villkor

Fraktsätt

Vi skickar med Posten, Schenker, BRING (Norge) och UPS.
Information om de olika leveranstiderna och fraktpriserna hittar du nedan.
 
Posten

Fraktavgift: 59 kr

Ditt paket skickas med Posten och har en leveranstid på ca 1-5 arbetsdagar beroende på var du befinner dig i landet.
Skriv in ditt mobilnummer i kassan så kommer Posten skicka aviseringen till din telefon när ditt paket anlänt till ditt utlämningsställe!
Om aviseringen dröjer och du med hjälp av kollinumret ser att ditt paket är framme så hämta ut paketet med kollinumret och legitimation.
Paketet ligger hos ombudet i två veckor innan det skickas tillbaka till oss.
För ej uthämtade paket, debiterar vi 300kr för frakter och hanteringskostnader.

Posten Hemleverans

Fraktavgift: 149 kr

När du väljer Hemleverans kör Posten paketet till din dörr!
Vid detta leveranssätt måste du vara noga med att ange ett korrekt mobilnummer, då Posten kommer att kontakta dig för att avtala en avlämningstid.
Paketet kan levereras på dagen fram till 16.00 helgfri måndag-fredag. Skulle du inte vara hemma vid avtalad avlämningstid lämnas en avi i din postlåda och du får själv hämta ut paketet hos ditt lokala postombud, eller få det utkört mot avgift.

Schenker

Fraktavgift: 39 kr

Ditt paket skickas med Schenker och har en leveranstid på ca 1-3 arbetsdagar beroende på var du befinner dig i landet. Skriv in ditt mobilnummer i kassan så kommer Schenker skicka aviseringen till din telefon när ditt paket anlänt till ditt utlämningsställe!
Om aviseringen dröjer och du med hjälp av kollinumret ser att ditt paket är framme så hämta ut paketet med kollinumret och legitimation.
Paketet ligger hos ombudet i två veckor innan det skickas tillbaka till oss.
För ej uthämtade paket, debiterar vi 300kr för frakter och hanteringskostnader.

BEST

Fraktavgift: 119 kr

Om du lägger din order en vardag innan kl. 15.00 levereras ditt paket hem till dig mellan 18.00 - 22.00 samma kväll. Denna tjänst fungerar enbart i Stor-Stockholm, Uppsala, Nynäshamn, Nykvarn, Norrtälje och Storvreta. Det är mycket viktigt att du anträffbar vid leveransadressen och kan ta emot din beställning mellan 18.00-22.00. Om du bor i lägenhet med portkod är det viktigt att du anger portkod när du beställer. OBS! Om du ej tar emot ditt paket kommer vi debitera 300kr extra för frakten och hanteringskostnader. Best aviserar dig via telefon strax innan leverans, är det att yttersta vikt att du lämnat rätt telefonnummer vid beställningstillfället, samt att du har telefon tillgänglig de utsatta tiderna.

Om du väljer att utföra ett byte eller en retur när du använt dig av BEST som leveransmetod så ingår ingen returetikett då paketet körts med bud hem till dig. I dessa fall står du själv för returfrakten både vid byten och vid returer.

BRING (Norge)

Fraktavgift: 49 NOK

Alla importkostnader såsom frakt, tull och skatter är inkluderade i priset! Ditt paket skickas med BRING och har en leveranstid på ca 1-5 arbetsdagar beroende på var du befinner dig i landet. Skriv in ditt mobilnummer i kassan så kommer BRING skicka aviseringen till din telefon när ditt paket anlänt till ditt utlämningsställe!
Om aviseringen dröjer och du med hjälp av kollinumret ser att ditt paket är framme så hämta ut paketet med kollinumret och legitimation.
Paketet ligger hos ombudet i 2 veckor innan det skickas tillbaka till oss.
För ej uthämtade paket, debiterar vi 300kr för frakter och hanteringskostnader.

Hämta i butik

Fraktavgift: 0kr

Paketet skickas till vår butik Cali OG på Brunnsgatan 9 i Stockholm och kan hämtas ut där efter klockan 12:00. Har ni lagt ordern innan 07:00 så kan ni hämta ordern samma dag. Har ni lagt ordern efter 07:00 kan ni hämta ut den dagen efter. OBS: Medtag ID-kort och ordernummer. Endast personen som lagt beställningen kan hämta ut paketet och giltig legitimation krävs.

Jetpak

Fraktavgift: 149kr

Med detta leveranssätt får du hem paketet samma kväll om du lagt din order innan klockan 15.00 på vardagar. Jetpak levererar samma kväll mellan klockan 18.00-22.00 till följande städer; Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Enköping, Halmstad, Helsingborg, Jönköping, Kalmar, Karlskrona, Karlstad, Kristianstad, Kungsbacka, Luleå, Ronneby, Skellefteå, Sundsvall, Umeå, Visby, Vänersborg, Västerås, Örnsköldsvik och Östersund! Det är mycket viktigt att du anträffbar vid leveransadressen och kan ta emot din beställning mellan 18.00-22.00. OBS! Om du ej tar emot ditt paket kommer vi debitera 300kr extra för frakten och hanteringskostnader. Då Jetpak aviserar dig via telefon strax innan leverans, är det att yttersta vikt att du lämnat rätt telefonnummer vid beställningstillfället, samt att du har telefon tillgänglig mellan de utsatta tiderna.

Om du väljer att utföra ett byte eller en retur när du använt dig av Jetpak som leveransmetod så ingår ingen returetikett då paketet körts med bud hem till dig. I dessa fall står du själv för returfrakten både vid byten och vid returer.

UPS Express

Fraktavgift: 199kr

Ditt paket skickas med UPS och levereras till större städer och orter redan nästa dag!
UPS levererar inte på helger eller helgdagar så om du lägger beställningen på en fredag eller dag innan helgdag så kommer ditt paket tidigast levereras nästkommande vardag.

UPS levererar direkt till din dörr mellan 08:00-19:00 och ditt paket levereras endast om någon är hemma och kan signera. Är du inte hemma vid första leveransförsöket kommer ett nytt försök göras dagen därpå. Efter tre försök och ingen är hemma skickas paketet tillbaka till oss. Om paketet levereras tillbaka till oss kommer du debiteras för frakt fram och tillbaka samt hanteringskostnader – totalt 300 kr. OBS: Avvikelser i leveranstiden förekommer, bor du på en mindre ort eller i norra Sverige kan du kontakta oss eller UPS så kan vi hjälpa dig ta fram leveranstiden för ditt paket.

För tillfället går det ej att kombinera UPS Express med någon av Klarnas tjänster. Vi hänvisar därför till något av våra övriga betalsätt vid beställningar med UPS Express.

 

Betalsätt

Vi tar emot VISA, Master Card, Euro Card, AMEX, PayPal och Klarna.

Det är tryggt och säkert att betala med kort på Caliroots. Vi samarbetar med DIBS, som är en av Europas ledande Payment Service Providers. DIBS hanterar dina kortuppgifter direkt och säkert. Inga kortuppgifter sparas hos Caliroots. Vi tar inte ut någon avgift för denna tjänst. Kontakta din kortutgivare om du har frågor angående betalningen.

Klarna Checkout
Med Klarna Checkout kan ni handla snabbt och enkelt med faktura, delbetalning, kort och direktbank. Se Klarnas villkor här.
 
AMEX

Avgift: 0kr

Vi tar endast emot Svenska AMEX-kort. Vi tar inte ut någon avgift för denna tjänst. Kontakta AMEX om du har frågor angående betalningen.

PayPal

Avgift: 0kr

Betala med ditt PayPal-konto. Enkelt och säkert. Kontakta PayPal vid eventuella frågor om betalningen. www.paypal.com/se.

Klarna Konto

Avgift: 0kr

Vi använder oss av Klarna Europe AB, som hanterar alla våra fakturor.
Du kan beställa mot Faktura både som privatperson och företag. Vi leverera endast varorna till den adress där du eller ditt företag är skriven (privat: folkbokföringsadress alt. företag: sätesadressen). Klarna gör en kreditprövning innan de godkänner köpet. Vi överlåter alla våra fakturor till Klarna Europe AB.
Med denna tjänst väljer du hur mycket du vill betala i månaden. Lägsta beloppet är 50kr/mån eller 1/24 del av totalbeloppet. Du kan alltid välja att betala hela beloppet på en gång. Aviavgiften är 29kr. Inga uppläggningsavgifter. Vid beställning med Klarnas tjänster kan endast personen som registrerat köpet och står som beställare hämta ut paketet.

Klarna Faktura

Avgift: 39kr

Du kan beställa mot Faktura både som privatperson och företag. Vi leverera endast varorna till den adress där du eller ditt företag är skriven (privat: folkbokföringsadress alt. företag: sätesadressen). Klarna gör en kreditprövning innan de godkänner köpet. Vi överlåter alla våra fakturor till Klarna Europe AB. Fakturan skickas till dig på email, direkt från Klarna. Vid beställning med Klarnas tjänster kan endast personen som registrerat köpet och står som beställare hämta ut paketet.

Postförskott

Avgift: 50kr

Betala när du hämtar ut ditt paket (Postens avgift).
OBS! Om du glömmer att hämta ut din postförskottsförsändelse inom 2 veckor så returneras ditt paket. Vi skickar då en faktura på frakt, returfrakt och administrativa avgifter - totalt 300kr. Tyvärr blir vi även tvungna att lägga en spärr på dig som kund vilket innebär att du inte kan handla på postförskott igen.

 

REA-/Helgdagar:

Under reatider och helgdagar kan leveranstiden ökas med 1-3 arbetsdagar. Vi ber er ha överseende med detta så lovar vi att vi gör så gott vi kan för att få iväg ditt paket så fort som möjligt. Under större REA-perioder har vi tyvärr begränsad möjlighet att kontakta dig som kund om din order inte skulle vara komplett.
 

Avbokning/ändringar av order

OBS: Vi kan inte cancellera orders som är beställda på en helgdag eller under REA. Använd returformuläret om du inte vill ha dina varor.  

- Cancellera din order
Eftersom din order behandlas kort efter att din beställning mottagits så har vi inte möjligt att avbeställa din order. Har du däremot lagt en beställning på en vardag mellan 17.00-07.00 och skriver ett mejl till cancellation@caliroots.com så kan vi se över din order och eventuellt avbryta den. Du behöver i ämnesraden ha med väsentlig information för att vi ska kunna se över din avbeställning, se därför alltid till att skriva cancellation, ditt ordernummer, fraktsätt/fraktbolag som rubrik på ditt mail så återkommer vi med svar så fort som möjligt.  

- Ändra i din order
Eftersom vi vill att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt så packar vi dina varor kort efter att din beställning har kommit in till oss. Vi har därför inte möjlighet att ändra i din order. Vill du lägga till en produkt eller ändra storlek var vänlig lägg en ny beställning.
 

Stora beställningar

Vi har absolut inget emot att du beställer mycket samtidigt. Dock vill vi reservera oss för orders som innehåller flera varianter av en av samma vara, framförallt när det gäller Sneakers och limited editions. Har du funderingar kring detta, mejla kundtjänst info@caliroots.com.
 

Prisfel

Vid eventuella prisfel förbehåller vi oss rätten att justera eller makulera beställningar.
 

Rabattkoder, kampanjer och övriga erbjudanden

Vid kampanjer med rabattkoder eller andra erbjudanden så är det inte möjligt att aktivera några rabattkoder eller justera priset i efterhand. Rabattkoder måste aktiveras i kassan innan köpet slutförs för att vara giltigt. Vid byte: En vara som är köpt till rabatterat pris kan endast bytas till likvärdig vara eller billigare vara d.v.s. man kan inte byta till en vara som är likvärdig med priset innan rabatten.
 
 

Övrigt

Vi reserverar oss för fel utom vår kontroll, exempelvis force majeure.

Sortimentet i webshoppen skiljer sig från det i markbutikerna. Vi garanterar alltså inte att det du ser på den här sidan finns i någon av markbutikerna.
 

Villkor för erbjudandet "Köp en produkt och få en gåva på köpet"

Erbjudandet köp en produkt och få en gåva på köpet gäller endast på utvalda produkter ur vårt sortiment där det specificeras i samband med kampanjinformationen som utgår under perioden erbjudandet gäller. Köper du två produkter under erbjudandet så får du två gåvor och så vidare. Vid retur måste både produkten och gåvan returneras, annars har du inte längre rätt att ta del av kampanjen och får du betala för gåvan. Vid retur av gåvan sker ingen återbetalning då du aldrig debiterats för gåvan. Vid överförsäljning eller om en produkt är slut i lager förbehåller vi oss rätten att makulera ordern, i dessa fall meddelas du via epost. Denna kampanj går ej att kombineras med övriga erbjudanden eller rabattkoder.

 

Villkor för erbjudanden: "3 för 2" & "2 för 1"

När du köper tre varor (eller 2 varor i 2 för 1-erbjudandet) från så får du automatiskt den billigaste på köpet.
Vid eventuell överförsäljning eller om en produkt är slut i lager förbehåller vi oss rätten att makulera hela order. Vi kommer via mail informera dig om vilken produkt som är slut. När vi makulerar din order läggs de varor som fanns på din order upp på hemsidan igen och du kan då lägga en ny beställning.

Retur och byten:

Du har alltid 30 dagars öppet köp, detta gäller även på reaprodukter. Vid retur av den fria produkten sker ingen återbetalning då denna produkt aldrig debiterats för. Om du returnerar en produkt som du betalat för, men väljer att behålla den fria produkten har du inte längre rätt att ta del av kampanjen och du får då betala för den fria produkten.
Detta innebär att vi endast återbetalar mellanskillnaden mellan den fria produkten och den produkten du returnerar. Denna kampanj går ej att kombinera med andra erbjudanden.

 

Villkor för "Mystery Box"

För specialprodukterna "Mystery Box" gäller följande: Full returrätt som vanligt men du måste i så fall returnera hela lådan. Alltså erbjuder vi inget byte av enstaka produkter.
Returer & byten

Returer, byten & reklamationer

När du handlar på Caliroots har du alltid 30 dagars bytesrätt och öppet köp. När du byter kan du göra det till en vara som kostar lika mycket eller mindre än den returnerade produkten. Det räcker med att du skickar din retur till oss inom 30 dagar från det att du mottagit varan. Observera att detta ej gäller vid köp av underkläder och badkläder, vid köp utav dessa produkter erbjuder vi varken returrätt eller bytesrätt då dessa sorts produkter inte lämpligen kan återlämnas på grund av hälso- eller hygienskäl.

Notera att varan och även förpackningen måste vara i väsentligen oförändrat skick. Dvs oanvänd och ej skadad. Inga etiketter eller liknande får sättas direkt på skokartongen vid en retur. Är kartongen skadad vid returen till oss tar vi ut en avgift om minst 20% av varans värde eller 300kr. Kepsar får inte skickas i kuvert utan måste skickas till oss i kartong då formen måste bibehållas.

Byte kan ske till vara med samma värde eller billigare. Är varan billigare återbetalas mellanskillnaden till ditt bankkonto. Ange ditt kontonummer, clearingnummer och bank på retursedeln. Du står själv för returfrakten. Vid ett byte skickas den nya varan fraktfritt tillbaka till er.

OBS! Om priset har förändrats på varan ni avser att byta så gäller priset ni betalade vid beställningstillfället. Alltså prismatchar vi ej och återbetalar inte ut någon mellanskillnad ifall produkten du har bytt nu kostar mer eller mindre.

Har du frågor om din vara eller ditt köp, ring eller mejla oss gärna så hjälper vi dig.

Vi följer Konsumentverkets regler och riktlinjer för e-handel (mer info här).
 

Returnera varor

Returformuläret ska alltid fyllas i och skickas tillsammans med varan/varorna som ska returneras eller bytas. Du som kund bekostar själv returfrakten. Vid ett byte skickas den nya varan fraktfritt. Det är viktigt att du fyller i den korrekt, det är bättre att fylla i för mycket än för lite. Om du har några frågor kontakta oss gärna på tel: 08-7200797 eller via mail till: info@caliroots.com. Det är viktigt att ange ordernumret i mejlet.
OBS! Det är väldigt viktigt att du skriver ett telefonnummer som vi kan nå dig på under dagtid om vi har några frågor angående er retur.
 

Retur med Posten:

Besök ditt lokala Posten-ombud, skicka varan till:
Caliroots, BOX 1251, 164 29 KISTA.
 

Retur med Schenker:

Besök ett Schenker-ombud och använd tjänsten "Kundretur", även kallad "70 kronan". För att du ska kunna spåra ditt paket måste du spara kvittensdelen som du får hos ombudet. Om du inte gör det finns det ingen spårning av din retur. Skicka varan till:
Caliroots, Vandagatan 3, 164 74 KISTA


Returformulär för nedladdning finner ni nedan:

Skriv ordernumret på utsidan av ditt returpaket då det kan påskynda returhanteringen.
Returnerade varor ska vara oanvända och i nyskick, detta gäller även för förpackningar.
Vid all kommunikation avseende byten/returer/förfrågningar, skriv ditt ordernummer som meddelandeämne i mejlet till oss.

Vi skickar ut ett mejl så fort vi har mottagit din retur. Gäller det byte så skickas den nya varan när returen mottagits, inte innan dess. Gäller det retur så sker återbetalning/uppdatering av faktura 1-5 vardagar efter att du mottagit returbekräftelsen via mejl. Observera att vid hög belastning kan returhanteringen ta upp mot 14 dagar, detta gäller både byte av vara samt återbetalning.
 

Garanti/Reklamation

Eventuella garantier eller reklamationer måste meddelas via e-post (info@caliroots.com) eller via telefon på 08-72 00 797 innan retur. Retur får inte ske förrän överenskommelse med Caliroots har skett. I vissa fall kan ett foto räcka, vilket innebär att vi vill ha en korrespondens innan garantiärendet sätter igång.
Vi följer Konsumentköplagen och vill du läsa mer om vilka regler som gäller, besök www.konsumentverket.se. Vi kommer följa Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer vid eventuell tvist.

 

Återbetalning

Kreditkortsköp:
Om du returnerar en vara som du inhandlat via kreditkort behöver du inte skicka med något kontonummer då återbetalningen sker till samma konto som användes vid köpet.

Postförskottsköp:
Skicka alltid med ditt kontonummer även om du endast skickat tillbaka en vara för ett byte då den vara som du vill byta till kan vara slutsåld.

Fakturaköp:
Skickar du tillbaka en vara i god tid innan fakturan har utgått kommer du att få en ny faktura där värdet för den returnerade varan är avdragen. OBS! Om du inte fått en ny faktura innan den första förfallit måste du betala den. Du kommer då att få pengarna insatta på ditt konto. Du måste då skicka med dina bankuppgifter, detta gäller även om du endast skickar tillbaka för ett byte då den varan som du vill byta till kan vara slutsåld.

Ej uthämtade paket:
Du har 14 dagar på dig att hämta ut ditt paket på utlämningsstället. Om du inte hämtar ut paketet inom den tiden returneras det till oss. För ej uthämtade paket drar vi av 300kr för frakt och administrativa avgifter på summan som du skall få tillbaka.
 

 

Så här mäter du

 

För att kunna ta reda på om ett plagg kommer att passa dig har du ett antal mått som anges för varje produkt. Om du är osäker på om ett plagg passar just dig är det bäst att mäta och jämföra med ett plagg som du redan äger. De mått vi anger är följande:

 • 1. Waist/Midja (x2) - Midjemåttet, bredden på plagget gånger två.
 • 2. Length/Innerbenslängd - Från insidan av grenen ner till fotslutet på byxan.
 • 3. Foot width/Fotvidd (x2) - Bredden vid fotslutet när byxan ligger platt, gånger två.
 • 4. Chest/Bröstvidd (x2) - Längden från armhåla till armhåla, gånger två.
 • 5. Length/Längd - Måttet från axeln ned till slutet av plagget.
 • 6. Arm/Ärmlängd - Måttet från armhåla till armslut.
 • 7. Solglasögon - Width/bredd
 • 8. Solglasögon - Height/höjd
 • 9. Solglasögon - Length/längd

Övriga mått anges alltid i produktbeskrivningarna.
Alla mått anges i centimeter.

Kontakt

Välj ett ämne i menyn nedan.

Vi kan ej ändra något i din order efter du har lagt en beställning. Önskar du en annan storlek, modell, färg eller liknande ber vi dig att vänligen lägga en ny beställning alternativt utnyttja din retur- och bytesrätt. Det är därför extra viktigt att du tittar igenom din order och säkerställer att du är nöjd med din beställning innan du bekräftar ditt köp.
På grund av risk för bedrägeri kan du enbart beställa en order till det landet du befinner dig i om du vill betala med kort eller faktura. Om du i stället använder dig av betalsättet PayPal är det dock inga problem.
Lägger du din beställning på vardagar innan 16.00 CET skickas den från vårt lager samma dag, har du lagt din order efter klockan 16.00 på en fredag eller helgdag skickas den ut på måndagen. Läs igenom informationen om våra olika leveranssätt så kanske du hittar svaret på din fråga där. Vi levererar till hela världen och har därför ett flertal olika fraktalternativ och bolag, kika på alternativet för just ditt land för att ta reda på vad som gäller för dig!
Vid högt tryck kan behandlingen av returer och byten ibland ta upp till 14 dagar från det att vi tagit emot din order. Så fort din retur är hanterad erhåller du ett mail som bekräftar detta. Har du efterfrågat ett byte får du därefter ett mail med en spårningslänk där du kan spåra ditt byte och återbetalning vid retur sker det närmsta arbetsdagarna efter att du mottagit din returbekräftelse.
Vi kan inte tillämpa en rabattkod på en redan lagd order på grund utav tekniska hinder, det är därför extra viktigt att du säkerställer att koden applicerats och att rabatten dragits av innan du godkänner din beställning. Har du lagt en order utan att lyckats få igenom rabatten kan du försöka att avbryta din order, i orderbekräftelsen ser du hur du ska gå tillväga.
För att vi på bästa sätt ska kunna hantera din reklamation ber vi dig att vänligen skicka med bilder på produktens helhetsskick, skadan eller produktionsfelet. På så vis kan vi snabbt med hjälp av tillverkaren se över din reklamation.
Vi har en storleksguide som du får fram i en rullista med mer detaljerad information kring just den produkt du tittar på, där kan du se vad Europeiska storlekar motsvarar i US, UK, CM och liknande.
Information kring våra releaser och restocks får du alltid genom våra nyhetsbrev och sociala medier. Följ oss på Instagram @calirootsstore och signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att hålla dig uppdaterad.

Obligatoriska fält


Läs gärna igenom Vanliga frågor & svar innan du kontaktar oss.
Där finns kanske svaret du söker!
 
Det är lättast att kommunicera med oss via mail:
 

info@caliroots.com


… alternativt ringa oss vardagar 08:00 - 18:00.
 

08-720 07 97


Uppge alltid ditt ordernummer vid all kommunikation med oss.

Vill du komma i kontakt med oss angående försäljning av en tjänst eller i marknadsföringssyfte så hanterar vi inte sådana samtal över telefon utan skicka istället ett mail till oss på info@caliroots.com med en kort beskrivning så tar vi kontakt med er vid intresse!

Kundtjänst hanterar inga fakturor eller betalningar.
Fakturafrågor hänvisas istället till Klarna AB.

Telefon: 08-120 120 10
Web: www.klarna.se

Företagsinfo
Californian Roots AB
Org nr: 5566567086
Vanliga frågor
– När är kundtjänst öppet?

Kundtjänst jobbar vardagar, måndag till fredag! Ni kan skicka ett mail till oss när ni vill så besvarar vi så fort som möjligt, alternativt ringa oss på helgfria vardagar mellan kl 08.00-18.00 så hjälper vi er på bästa möjliga sätt. Det är dock väldigt viktigt att ni har ert ordernummer redo i kommunikation med oss så vi snabbt ska kunna hjälpa till!

– Kan jag avbeställa min order efter den har blivit lagd?

För att du ska få din order så fort som möjligt så behandlas kort efter att ordern blivit lagd, därför har vi ingen möjlighet att annullera din order. Har du däremot lagt din order mellan klockan 17.00-07.00 så kan du skicka ett mail till cancellation@caliroots.com så kan vi beroende på hur långt i behandlingen din order är, eventuellt avbryta den. Det är viktigt att du skickar med ditt ordernummer och fraktbolag i mailet så vi snabbt kan hitta din order.

– Kan jag ändra/komplettera min beställning efter den blivit lagd?

Dessvärre har vi ingen möjlighet att lägga till eller ändra något i din order, detta för att vi packar din order kort efter beställningen gjorts.

– Jag ska returnera och har valt Klarna faktura, hur gör jag?

Ska du returnera en eller flera och du har valt Klarna faktura som betalningsmetod så rekommenderar vi er något av följande. Antingen så betalar ni för produkterna och väntar på en återbetalning från oss eller så kontaktar ni Klarna på 08-12012010 eller www.klarna.se och ber dem skjuta på förfallodatumet. Vi kan ha upp till 14 dagars hanteringstid på våra returer så för att undvika ytterligare avgifter såsom påminnelser och liknande så kan ni välja ett utav de två presenterade alternativen.

– Hur funkar era rabattkoder?

Våra rabattkoder kan ibland ha vissa restriktioner, det är därför alltid viktigt att ni läser informationen ni fått när ni erhåller er rabattkod. Rabattkoden ska appliceras på checkout sidan, under er varukorg så finns det ett fält för eran kod som heter "Lägg till rabattkod". Efter ni fyllt i fältet med koden, trycker ni på "Aktivera kod". Ni kommer då se att priset på produkten/produkterna ändras i er varukorg. Får ni ingen rabatt trots att ni följt dessa instruktioner är det viktigt att ni inte lägger ordern ändå, vi har in gen möjlighet att lägga på rabatter i efterhand så för att undvika felaktiga beställningar så kan ni höra av er till våran kundservice via epost eller telefon så hjälper vi er!

– Jag har valt Jetpak som leveranssätt, hur funkar det?

Om du shoppar hos oss har du möjlighet att välja Jetpak som leveranssätt, med denna metod är det leverans samma kväll om ni har lagt er order innan klockan 15.00 på vardagar. Jetpak levererar samma kväll mellan klockan 18.00-22.00 till följande städer; Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Enköping, Halmstad, Helsingborg, Jönköping, Kalmar, Karlskrona, Karlstad, Kristianstad, Kungsbacka, Luleå, Ronneby, Skellefteå, Sundsvall, Umeå, Visby, Vänersborg, Västerås, Örnsköldsvik och Östersund! Då Jetpak aviserar er via telefon strax innan er leverans så är det at yttersta vikt att ni säkerställer att ni lämnat rätt telefonnummer vid beställningstillfället samt att ni har mobilen tillgänglig mellan utsatta tider.

– Hur vet jag vilken storlek jag ska ha?

Bredvid våra produktbilder finns en så kallad storleksguide, om ni trycker på den kommer ni få fram mer detaljerad information kring storleken på just den specifika produkten du tittar på. Det är viktigt att ni kollar på guiden innan ni lägger eran order då storlekarna kan skilja sig från model till model. Skulle ni dock ha råkat beställa fel storlek så har ni alltid 30 dagars retur- och bytesrätt när ni handlar oss.

– Var är mitt paket?

När du beställer hos oss får du alltid ett bekräftelse-mail när vi skickar ut dina varor. I detta mail finns en länk och genom att klicka på länken kan du spåra ditt paket. Spårningen aktiveras först när speditören registrerat försändelsen, därför kan det hända att länken inte fungerar precis när bekräftelse-mailet skickas ut. Om du spårar ditt paket och ser att det finns hos ditt ombud, behöver du ej invänta en avi via post/SMS, utan du kan med hjälp av ditt kollinummer som står i spårningslänken, och legitimation, hämta ut ditt paket! Tyvärr är det inte möjligt att i efterhand ändra leveransadress på en order.

– Mitt paketet var skadat när jag tog emot det, vad gör jag?

Om er order anländer skadad eller ni upptäcker ett fel med ordern så måste ni höra av er till oss innan ni returnerar paketet, retur får inte ske förrän överenskommelse med Caliroots har skett.

– Hur reklamerar jag min produkt?

När ni som kund har en produkt ni misstänker är inom ramen för reklamation så behöver vi komma i kontakt med dig. Det är därför viktigt att ni via mail eller telefon informerar våran kundservice om detta innan ni skickar tillbaka paketet.

– Jag har inte fått min returfraktsedel, vad gör jag?

Om ni ska returnera en produkt men inte har fått med din returfraktsedel i er order så kan ni kontakta oss via mail eller telefon så hjälper vi er med detta. Se bara till att ha ert ordernummer redo så vi snabbt kan skapa en ny fraktsedel för er order.

– Har ni mottagit min retur?

På grund av högt tryck i onlinebutiken kan din retur i dagsläget ta längre tid än vanligt. Din retur hanteras inom 21 dagar från det att vi mottagit ditt paket. Så fort din retur har blivit registrerad och öppnad kommer du få ett mail som bekräftar detta. Har du inte fått en bekräftelse på att vi hanterat er retur inom 30 dagar från det att ni skickade tillbaka paketet, kontakta oss på info@caliroots.com, så ska vi försöka lösa problemet!

– När får jag tillbaka pengarna för min retur?

För tillfället har vi högt tryck i onlinebutiken, vilket resulterar i att återbetalningarna kan bli något försenade. När du fått en bekräftelse på att din retur har blivit registrerad och hanterad, så kommer du därefter bli återbetalad. Du kan se din återbetalning på ditt kontoutdrag inom 5 bankdagar räknat från och med dagen du fick din returbekräftelse från oss. Återbetalningen görs alltid till samma betaltjänst som användes vid köpet.

– Jag har inte fått alla varor i min order, vad händer nu?

Då vi för tillfället har många bra kampanjer och erbjudanden, så kan det hända att vissa av produkterna ni beställt hunnit ta slut i lager. Anledningen till att produkterna ändå ibland syns på hemsidan är på grund av att vårt lagersaldo inte hunnit uppdateras mot hemsidan. Om du mottagit en icke fullständig order så kommer beloppet för denna/dessa varor också självklart återbetalas, alternativt krediteras på din faktura.

– Kan jag byta en vara jag köpt under en kampanj?

Om du köpt en produkt under kampanjperiod, så gäller rabatten för den ordern du gjort. Du kan tyvärr inte byta en produkt mot en annan efter kampanjens utgång och erhålla samma erbjudande. Självklart kan du byta storlek om du skulle behöva, men det är ej möjligt att överföra din rabatt från en produkt till en annan. Du kan heller inte i efterhand aktivera en rabattkod.

– Varför får jag inget kollinummer när jag väljer "hämta i butik"?

Har du beställt ditt paket med tjänsten (hämta i butik) så får du inget spårbart kollinummer, du får dock ett trevligt samtal eller mail när ditt paket är klart att hämtas i butiken.

– Hur gör jag en retur?

Fyll i returdokumentet som skickas tillsammans med varan/varorna som ska returneras eller bytas. OBS! Det är väldigt viktigt att du skriver ett telefonnummer som vi kan nå dig på under dagtid om vi har några frågor angående er retur. Gå med paketet till ditt lokala Posten- eller Schenkerombud. Du som kund bekostar själv returfrakten. Vid ett byte skickas den nya varan fraktfritt.

Inga etiketter eller liknande för sättas direkt på skokartongen vid en retur. Är kartongen skadad vid returen till oss tar vi ut en avgift om minst 20% av varans värde eller 300kr. Kepsar får ej skickas i kuvert utan måste skickas till oss i kartong då formen måste bibehållas. Om du har några frågor kontakta oss gärna på tel: 08-72 00 797 eller via mail till: info@caliroots.com. Det är viktigt att ange ordernumret i mejlet.

– Varför har jag inte fått en faktura ännu?

Fakturan kommer till dig den 15e i varje månad om du valt klarna konto (delbetalning).
Annars kommer fakturan till den mailadress du uppgett. Har du fortfarande inte fått fakturan, kontakta Klarnas kundtjänst på tel. 08-120 120 10 och be dem skicka dig en ny.

– Jag har valt faktura - varför har mitt köp blivit nekat av er?

När ett fakturaköp genomförs gör Klarna en microupplysning av dig som kund för att se om de kan erbjuda den önskade krediten. Ni får då omgående besked om köpet har beviljats eller inte. Om köpet nekas kan ni alltid kontakta Klarnas kundservice för mer information.

– Finns varorna på webshopen i era markbutiker?

Många av varorna finns i våra markbutiker. Men tyvärr kan inte alla butikerna ha lika stort sortiment som webshoppen. Sortimentet hos markbutikerna skiljer sig också från varandra. Kontakta din närmaste butik för att ta reda på detta.

– Stämmer bilderna med färgen i verkligheten?

Vi kollar alltid våra bilder mot verklig vara för att säkerställa att färgen stämmer med det som visas på hemsidan. Eftersom färgen, på grund av inställningar och kvalitet, skiljer sig beroende på vilken skärm man har kan man ibland uppleva att produkten har en annan nyans än vad som visas på skärmen.

– Varför har jag inte fått någon sms-avi?

Avvakta till eftermiddagen, har du inte fått någon avi per mejl eller sms får ni höra av er till Kundtjänst. Har ni ett kollinummer men ingen avi kan ni med hjälp av kollinumret och legitimation hämta ut paketet.

– Vad händer om jag inte hämtar ut mitt paket?

Hämtar ni inte ut er paket kommer vi dra av 300kr för frakt samt administrativa avgifter. För att undvika detta kan ni välja att hämta ut paketet och göra en vanlig retur.

– Hur ska man veta vilken storlek på skor man ska köpa?

Mät foten så här: Ställ dig med hälen mot en vägg och lägg något (t.ex. en bok) framför den längsta tån. Mät måttet mellan vägg och bok. Detta mått är din fotlängd. Eftersom man ofta har olika långa fötter bör du mäta båda fötterna och använda måttet från den längsta foten.
Till din fotlängd måste du lägga ytterligare 1-2 cm (beroende på hur bred eller smal din fot är samt bredden på den skomodell du väljer) för att få det innermått du behöver. Om din fot är 22 cm lång så behöver du troligen en sko som är ca 23 cm lång om foten är "normalbred".

– Är skostorlekarna i US eller UK?

Alla skorstorlekar är i US om inte annat anges. Kolla på storlekstabellen för att se vad storlekarna motsvarar i EU och CM.

– Är det alltid helt exakta mått i storlekstabellerna på kläderna?

Storlekarna kan skilja sig någon CM mellan varje plagg.
Har du ytterligare frågor, kontakta vår kundtjänst.
Press & partners

Caliroots affiliateprogram
Har du en hemsida eller blogg och vill tjäna pengar på den? Vi betalar provision för varje köp som du förmedlar till oss!

Detta sker i samarbete med affiliatenätverken Commission Junction & Adtraction som sköter det tekniska.

Du blir en samarbetspartner till Caliroots genom att gå med i vårt affiliateprogram. Så här fungerar det;

 • Du länkar till erbjudanden eller produkter på Caliroots.se. Du kan länka från en hemsida, en blogg, ett nyhetsbrev etc.
 • Dina besökare handlar utifrån dina rekommendationer.
 • Vi ger dig ersättning för försäljningen – upp till 12% i provision.
Missa inte chansen att tjäna pengar genom att tipsa om oss och våra produkter!

Klicka här för att skapa ett konto hos Commission Junction.

Klicka här för att skapa ett konto hos Adtraction.
 

 


Bli ambassadör!
Sitter du på ett grymt Instagramkonto eller blogg som du tror skulle passa perfekt in i Caliroots kultur? Vi letar ständigt efter nya sneakerheads, streetwear-entusiaster och andra coola profiler att samarbeta med. Genom att gå med i vårt sponsorprogram blir du en ambassadör för Caliroots;

 • Du kommer att bli sponsrad med sneakers och streetwear från alla våra varumärken
 • Du kommer att posta outfits och länka till vår websida samt tagga @calirootsstore på Instagram
 • Varuvärde och frekvens sätts individuellt och beror på nisch, storlek och engagemang hos dina followers
För att ta del av detta och bli en ambassadör, skicka ett mail till oss där du förklarar din vision, samt inkluderar följande punkter;
 • Ålder
 • Instagramkonto och antal followers
 • Blogg och antal unika besökare per vecka
 • Snapchat, Youtube eller annan plattform som du tror kan vara intressant?
 • Är du sponsrad av något annat varumärke inom sneaker- och/eller streetwearområdet?
Skicka ditt mail till vår PR-avdelning på press@caliroots.com så återkommer vi med mer information!

Vänligen notera att vi får många förfrågningar och tyvärr inte kan hantera samtliga.

 


Mediakontakt
Är du journalist, bloggare eller arbetar med någon annan typ av content-relaterad media och är intresserad av nyheter, ämnen och event kopplade till eller arrangerade av Caliroots? Kontakta vår PR-avdelning på press@caliroots.com och berätta hur vi kan stå till tjänst.

Ladda ner logotyp
Ladda ner Caliroots logotyp i olika filformat och samtliga versioner som är tillåtna för användning i artiklar, editorials och andra sammanhang relaterade till Caliroots.


 

Jobba på Caliroots